Oblíbené příspěvky

neděle 8. dubna 2018

POSLEDNÍ PANÍ PARRISHOVÁ



Originální název: The Last Mrs. Parrish (2017)
Autorka: Liv Constantine
Překlad: Hana Čapková
Nakladatelství: Domino
Rok vydání v ČR: 2018
Počet stran: 440


Nedávno se mi dostal do rukou další psychologický thriller, který se v námětu velmi podobá knize Za zavřenými dveřmi. Kniha je rozdělena do dvou částí a celý příběh se točí kolem dvou hlavních postav, a to Amber Pattersonové a a Daphne Parrishové. První polovina knihy má klasický scénář – vzorná manželka a svedený manžel vychytralou milenkou. Jsme zde svědky skvěle zinscenovaného plánu šedé myšky Amber, kterou už dále nebaví žít svůj nudný život a rozhodne si vzít to, po čem celý život touží, a to doslova. 
Proč by právě Amber měla pořád dřít a vydělávat pár šupů, když Daphne Parrishová má úplně všechno a nemusí pro to hnout ani prstem? Amber si naplánuje, že zkrátka bude nová Daphne. Pomocí intrik a skvěle smyšlených lží se vloudí bohaté Daphne do života, začne pomáhat v její nadaci pro lidi, kteří onemocněli cystickou fibrózou a hrát si tak na její nejlepší přítelkyni. Potom už nezbývá mnoho, aby začala pracovat ve firmě Jacksona Parrishe a postupně se dostala pod kůži i jemu.
Jenže i na Amber na cestě za vytouženým cílem čekají překážky. Jak dlouho zvládne skrývat pečlivě střežená tajemství z minulosti? Amber totiž není jediná, kdo dokáže vymyslet důmyslný plán, aby dosáhl svého. A to poznáme ihned, jak po polovině knihy předá Amber vyprávění jiné postavě. Druhá polovina knihy tak dává odpovědi na předchozí otázky a vy rázem pochopíte, že vše nic není takové, jak to zdánlivě může vypadat.

Na tuhle knihu jsem se velmi těšila a očekávala její vydání každým dnem. Proto jsem se do ní také bez váhání pustila a určitě nelituji. Kniha naplnila všechna má očekávání. I když je poměrně obsáhlá, tak styl je čtivý a děj svižný a neustále poutavý, takže je knihu složité odložit. Navíc psychologický thriller je žánr, který mám ráda, i když je právě pro tento žánr již těžké vymyslet originální a neotřelý námět. Proto se i tady objevují typově podobné postavy jako právě v knize Za zavřenými dveřmi, což mi ale vůbec nevadilo a tak mohu i tuto knihu všem doporučit.

Žádné komentáře:

Okomentovat